صندوقچه

درود بر همه دوستان، من خبرنگار اقتصادی و گردشگری هستم با توجه به رشته تحصیلی و همچنین علاقه خودم سعی می‌کنم مطالب اقتصادی و گردشگری نوشته شده توسط خودم را برای مطالعه شما بزرگواران منتشر کنم.

شیشه شیرهای خود گرمایشی
نویسنده : عماد عزتی خراسانی - ساعت ۱٢:٤٤ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱٢
 

همه ما می دانیم که شیرخشک یکی از غذاهای مکمل برای تغذیه کودکان هست البته همه پزشکان و متخصصان در این مسئله اتفاق نظر دارند که هرگز این شیرها جای شیر مادر را نمی گیرد و زیاد به استفاده از آنها تاکید ندارند. اما گاهی اوقات با بروز مشکلاتی مادر امکان شیردادن به دلبند خود را ندارد و باید از شیر خشک استفاده کند.

از دیرباز همه مادران یک مشکل عمده داشتند و آن آماده کردن آب گرم و تهیه شیر گرم برای نوزادشان بود به طوری که این مشکل یکی از بدترین مشکلات درهنگام میهمانی ها یا مسافرت بود .

با به بازار آمدن کنسروهای خودگرمایشی تولید کنندگان تصمیم به رفع این مشکل مادران گرفتند و بااستفاده از این تکنولوژی (کنسروهای خودگرمایشی) توانستند شیشه شیری را طراحی و تولید کنند که بسیار برای مادران خوشایند بود و همچنین کارآمد.

با توجه به اینکه مسایل بهداشتی در این زمینه از اهمیت ویژه ای برخوردار است مدتی طول کشید تا تولید کنندگان توانستند مراکز بهداشت جهانی را متقاعد کنند که این وسیله هیچگونه عوارضی برای نوزادان و کودکان ندارد و از نظر بهداشتی بسیار قابل اعتماد است. بعد از این مورد هم اکنون این شیشه شیرها در طراحی های مختلف و بسیار زیبا در دست رس می باشند.

سیستم گرمایش این شیشه شیر ها درست مثل سیستم گرمایشی در کنسروها می باشد اما با توجه به حجم این شیشه شیرها سیستم گرمایشی آنها کوچکتر طراحی شده . این شیشه شیر از سه لایه تهیه شده است بطوری که محفظه احتراق قابل تعویض باشد. این سیستم ها به دوصورت (فشنگی و کلاهک گرمایشی) می باشند. در سیستم فشنگی شما محفظه احتراق را در انتهای شیشه شیر قرار می دهید اما در سیستم کلاهک گرمایشی همانطور که از نامش پیداست شما درپوش گرمایشی را باید در دهانه شیشه شیرقبل از پستانک قرار دهید.

روش استفاده از شیشه شیرها به این صورت است که مواد اولیه یعنی شیر خشک و آب را در داخل محفظه اصلی ریخته و کمی تکان می دهیم حالا با توجه به یکی از سیستم های گرمایش باید عمل در ابتدا روش فشنگی به این صورت می باشد که  یک فشنگ یا (محفظه احتراق) را در محل مخصوص خود قرار می دهیم و ضامن آن را فشار می دهیم .

اما در روش کلاهک گرمایشی شما باید ابتدا کلاهک احتراقی را در محل مخصوص خود یعنی زیر پستانک تعبیه شده قرار دهید و بعد درب شیشه شیر را که شامل پستانک و محفظه احتراق می باشد با ببندید و ضامن را فشار دهید. در این روش که به توسط یک زوج خوش ذوق اختراع شده شما باید قبل از استفاده کلاهک گرمایشی را تقریبا 25 دقیقه در آب بجوشانید تا مواد داخلی این کلاهک امکان جذب و نگهداری گرما را داشته باشد و در هنگام استفاده ازآن با فشار دادن دکمه شما اجازه آزاد شدن گرما و گرم کردن محتویات شیشه را صادر می کنید. البته این روش کمتر مورد استقبال قرار گرفته است. قیمت این شیشه شر تقریبا 40 دلار می باشد.

اما در روش اول یعنی فشنگی  با فشار دادن ضامن  اجازه می دهید که آب به مواد شیمیایی داخل محفظه احتراق نفوذ کند و باعث ایجاد یک واکنش گرمازای شیمیایی می شویم به طوری که این واکنش درجه حرارت مایع موجود در محفظه اصلی شیشه شیر را تا تقریبا 40 درجه گرم می کند .

 درروش اول قبل از مصرف باید کمی صبر کنیم تا کل مایع داخل شیشه شیر گرم شود . این زمان کمتر از 2 دقیقه است و امکان تهیه یک شیشه شیر گرم برای دلبندتان را فراهم می کند. با توجه به قیمت بسیار مناسب این وسیله مادران علاقه زیادی به استفاده از این وسیله دارند و امروزه  استفاده از این گونه شیشه شیرها  بسیار همه گیر شده ، برای تهیه این شیشه شیرها شما باید یک بسته محتوی یک شیشه شیر اصلی همراه با یک محفظه احتراق از فروشگاه تهیه کنید اما بعد از آن شما باید بسته های 6 عددی محفظه احتراق یا همان فشنگ را برای مصارف روزانه خریداری کنید . شما می توانید کلیه مراحل استفاده را از روی عکس های موجود ببینید.

در این روش  شیر هنگامی که کودک مشغول خوردن آن است بایدازمجرای موجود درمحفظه احتراق عبور کند بنابراین مثل سیستم آبگرمکن هنگام عبور از محفظه احتراق گرم شده و کودک شیر گرم را می خورد.