صندوقچه

درود بر همه دوستان، من خبرنگار اقتصادی و گردشگری هستم با توجه به رشته تحصیلی و همچنین علاقه خودم سعی می‌کنم مطالب اقتصادی و گردشگری نوشته شده توسط خودم را برای مطالعه شما بزرگواران منتشر کنم.

طرز تهیه سالاد ماهی
نویسنده : عماد عزتی خراسانی - ساعت ٥:٤۱ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱۳
 

تهیه و پخت غذا از زمان های گذشته یکی از بیشترین زمان های انسان را به خود اختصاص می داده که همین امر نشان دهنده اهمیت این موضوع برای بقای بشریت بوده و هست. اگر از مادر بزرگها یمان بخواهیم از خاطرات خود در این زمینه (طبخ غذا) برای شما تعریف کند آنها بسیار با آب و تاب برای شما این موضوع را بیان می کنندکه هر روز صبح وقتی از خواب بیدار می شدند بعد از خوردن صبحانه همراه خانواده به بازار می رفتتند و به اندازه همان وعده غذا یعنی ناهار مواد لازم تازه را تهیه می کرده و تقریبا تا ظهر مشغول پخت بودند البته این مدت زمان زیاد به خاطر اسباب و وسایل آشپزخانه در آن زمان نیز بوده است.

تقریبا از پنجاه یا شصت سال پیش در جوامع پیشرفته و اخیرا در کشور عزیزمان پای بانوان به ادارات و بازار کار باز شد و آنها هم دوش به دوش مردان چرخ صنعت و توسعه کشور را به گردش در آوردند بنابراین دیگر زمان زیادی را برای تهیه و طبخ وعده های غذای روزانه برای خانواده نبود. درست در همین زمان بود که تکنولوژی وارد کار شد و روشهایی را برای سرعت در تهیه غذا و طبخ آن در اختیار این گونه جوامع گذاشت که این موضوع از تهیه کنسروها و غذاهای نیمه پخته گرفته تا وسایل طبق امروزی مثل ماکروفر و ... بوده است.

اما عمر بعضی از این راه حل ها زیاد نبود و به زودی دانشمندان توانستند ثابت کنند که این گونه غذا ها عوارض خوبی برای بدن انسان ندارند و باعث بروز برخی از بیماریها می شوند بنابراین دوباره طبخ تازه غذا برای هر وعده مطرح شد اما یک مشکل بزرگ برجای ماند و آن هم زمان بوده و هست. با توجه به اشتغال بانوان دیگر زمان زیادی برای آنها باقی نبود تا در آشپزخانه برای طبخ طولانی مدت غذا صرف کنند این بار دستور طبخ غذا به کمک رسید و به همین خاطر دستورالعملهایی که می توان با آنها غذاهایی با زمان کم تهیه کرد مطرح شد و درست به همین دلیل ما نیز قصد داریم طرز تهیه برخی از غذا ها که به زمان زیادی نیاز ندارد را در اختیار شما قرار دهیم.

 

طرز تهیه خوراک تن ماهی ، سیب زمینی آب پز شده و سس مایونز (سرد)

شاید در اولین نگاه به عنوان این دستور غذا در ذهن شما همان سالاد تن ماهی معمول یاد آوری شود اما این غذا یک تفاوت کلی با دستور متداول دارد و آن هم حذف شدن تقریبا تمامی سبزیجات در آن است. برای تهیه این غذا شاید کمتر از 40 دقیقه زمان لازم داشته باشید شما می توانید صبح قبل از خروج از منزل آن را تهیه کنید و در یخچال بگذارید تا زمانی که دوباره به منزل برمی گردید از مزه خوب آن لذت ببرید. این غذا نیاز دارد مدت تقریبا سه ساعت در یخچال باشد تا خوب جا بیافتد.

مواد لازم :

1.        تن ماهی : یک قوطی بدون روغن زیتون (180 گرمی)

2.        سیب زمینی : یک عدد بزرگ (تقریبا 200 گرم)

3.        نخود فرهنگی : 100 گرم (کنسرو)

4.        جعفری تازه : 100 گرم

5.        پیاز چه تازه: 150 گرم

6.        سس مایونز: یک شیشه کوچک

7.        ادویه: آویشن، دارچین، نمک، فلفل

8.        آب لیمو : دو قاشق غذاخوری

 

قبل از شروع کردن بهتر است تن ماهی را به مدت 20 دقیقه بجوشانید تا اطمینان خاطر از آن استفاده کنید در همین مدت سیب زمینی را هم میتوانید آب پز کنید. در مدت زمانی که سیب زمینی و کنسرو ماهی در حال جوشیدن هستند می توانید جعفری و پیازچه را پاک کنید و خوب بشویید و ریز خورد کنید و در یک کاسه بریزید. بعد از جوشیدن کنسرو به مدت 20 دقیقه آن را باز کنید و داخل کاسه به پیازچه و جعفری اضافه کنید . سیب زمینی وقتی خوب آب پز شد آن را پوست کنده و داخل کاسه ای که ماهی، جعفری و پیازچه را ریخته اید با دنده درشت رنده کنید. این کار فقط برای اضافه کردن حجم غذا  انجام می شود که البته به غذا مزه بهتری هم می دهد. به مخلوط دو قاشق آب لیمو (ترجیحا لیمو تازه) اضافه کنید و به اندازه کافی (طبق ذائقه خودتان ) نمک ، فلفل، دارچین (دارچین برای گرفتن بوی ماهی بسیار کارآمد است ) و آویشن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

در این هنگام و بعد از مخلوط شدن کامل این مواد دو سوم شیشه سس مایونز را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید بعد از تمام شدن این کار کل محتویات را به داخل ظرفی که قرار است سرو شود انتقال بدهید و با باقی مانده سس مایونز و نخود فرنگی روی آن را تزئین کنید این غذا را به مدت دو یا سه ساعت در داخل یخچال قرار دهید تا خوب جا بیافتد و بعد از آن می توانید آن را با نان درست مثل سالاد الویه میل کنید..