صندوقچه

درود بر همه دوستان، من خبرنگار اقتصادی و گردشگری هستم با توجه به رشته تحصیلی و همچنین علاقه خودم سعی می‌کنم مطالب اقتصادی و گردشگری نوشته شده توسط خودم را برای مطالعه شما بزرگواران منتشر کنم.

خوراک سوسیس و پوره سیب زمینی
نویسنده : عماد عزتی خراسانی - ساعت ٦:۱٥ ‎ب.ظ روز ۱۳۸٩/۱۱/۱۳
 

امروزه با توجه به پیشرفت جوامع و رشد صنعتی شدن آنها مقداری در نحوه و سبک زندگی مردم تغییراتی ایجاد شده است که نسل جوان هم بی بهره از آن نمانده اند. اگر به خاطرات پدر و مادر های خود فکر کنید خواهید دید که نحوه زندگی خودتان با آنها در زمانی که هم سن و سال شما بودن به کلی تغییر کرده است که این تغییرات در نحوه زندگی، نحوه پوشش ، استفاده از زیورآلات و حتی نحوه خوردوخوراک  و تغذیه آنها نیز خود را نشان می دهد .

با توجه به اینکه امروزه گروه کثیری از نوجوانان جهت کار یا تحصیل مجبور هستند از زادگاه خود فاصله گرفته و راهی شهرهای دیگر شوند که البته این موضوع در جوامع صنعتی بسیار مشهود هست. این موضوع باعث شروع زندگی مستقل نوجوانان به صورت ا نفرادی یا گروهی خواهد شد که این خود باعث ایجاد مسایل و مشکلات خواص خود خواهد بود که یکی از اساسی ترین موضوعات تهیه غذا هست  که برای این نوجوانان به وجود می آید . البته با توجه به سنت های زیبای ایرانی دختران نسل سومی ایران یا همان دختران نوجوان ایران بسیار ساده با این مشکل کنارخواهند آمد و تقریبا مشکل خواصی با آن ندارند . این  سبک زندگی در ایران نیز شروع شده است و هر روز با موج تازه ای از آن روبرو خواهیم بود یعنی مهاجرت جوانان از شهرستان ها به شهرهای بزرگ تر جهت کار یا تحصیل یا اینکه ماموریت های اداری بنابراین این سبک زندگی نیز نیازهای خواص خود را برای جوانان میهن عزیزمان به نمایش گذاشته است. با توجه به اینکه رویکرد و مخاطب این ضمیمه نسل سوم یا همان جوانان است می باشد تصمیم براین گرفتیم که درباره یکی از مشکلات این نوجوانان که همان تهیه غذا  است بحث و گفت و گو کنیم و صفحه ای را با نام «حالا نوبت من هست آشپزی کنم» «امشب نوبت من هست که آشپزی کنم» و دستورات تهیه غذاهای ساده و سریع را برای آنها چاپ کنیم.

همه شما که زندگی دانشجویی داشته این با این قانون آشنا هستید که معمولا وقتی نوجوانان در خوابگاه ، خانه با هم هم خانه یا هم اتاق می شوند تقسیم کار می کنند مثلا یکی ظرف ها را می شوید و دیگری آشپزی می کند پس اسم این صفحه را از این موضوع انتخاب کردیم. در این دستورات  سعی براین خواهد بود که از مواد اولیه بسیار معمولی و در دسترس استفاده کنیم که شما نسل سومی‌ها به آن دسترسی داشته باشید که البته هزینه تهیه این غذا ها هم برای ما بعد از سلامتی شما مهم بوده و خواهد بود. پس با شعار سالم، سریع و ارزان به سراغ اولین دستور تهیه غذا می رویم. لازم به یادآوری هست که با توجه به مخاطبان ما و نحوه زندگی آنها یعنی زندگی (دانشجویی یا مجردی) تمام دستورات غذایی ما برای دونفر خواهد بود.

طرز تهیه  سوسیس سرخ شده با پوره سیب زمینی و سبزیجات

مواد لازم:

1.        450 گرم سوسیس (تقریبا 6 تکه )

2.        5 عدد سیب زمینی متوسط

3.        یک فنجان شیر

4.        100 گرم کره (البته با توجه به علاقه شما می توانید از روغن زیتون استفاده کنید)

5.        هویج 2 عدد متوسط

6.        گل کلم 200 گرم

7.        نخود فرنگی نصف قوطی کنسرو

8.         پیاز یک عدد متوسط

9.        100 گرم قارچ

10.     یک قاشق غذاخوری شکر

11.     نمک و فلفل سیاه به میزان لازم (شما می توانید از کمی آویشن هم استفاده کنید.)

طرز تهیه

ابتدا سیب زمینی ها را شسته و داخل یک قابلمه کوچک به مدت 30 دقیقه آبپز کنید. برای اینکه مطمئن شوید سیب زمینی ها پخته اند می توانید با یک چنگال آنها را امتحان کنید اگر چنگال به راحتی داخل سیب زمینی فرو رفت (اگر سیب زمینی نرم بود) یعنی اینکه سیب زمینی شما کاملا آب پز شده است. برای صرفه جویی در وقت، زمانی که  سیب زمینی ها داخل قابلمه هستند و می جوشند شما می توانید دیگر کار ها را انجام دهید گل کلم و هویج را کاملا شسته و ضد عفونی کنید بعد هویج ها را حلقه حلقه کنید و آنها را به همراه تکه های گل کلم در یک قابلمه کوچک آب برای مدت 20 دقیقه آبپز کنید البته لازم به یادآوری هست که مدت زمان آبپز شدن گل کلم بسیار کوتاه تر از هویج می باشد بنابراین این مدت را به دو بخش تقسیم نمایید یعنی 10 دقیقه هویچ ها را تنهایی داخل ظرف آب جوش قرار دهید تا بجوشد و بعد از گذشت ده دقیقه گل کلم ها را به آن اضافه کنید برای مزه بهتر آنها، یک قاشق شکر را داخل آب جوش بریزد تا طعم بهتری به آنها بدهد. بعد از اینکه گل کلم و هویچ نیز آب پز شد با استفاده از یک ابکش آنها را صاف کرده و داخل یک ظرف قرار دهید تا دیگر کارها انجام شود.

پیاز متوسط را شسته و خورد کنید و در یک تابه آنرا سرخ کنید (پیاز داغ) تا اینکه به رنگ طلایی درآید و داخل یک ظرف جداگانه قرار دهید بعد از آن سوسیس ها را سرخ کنید (لازم به یادآوری می باشدکه اگر قبل از سرخ کردن سوسیس ها با چاقو شیارهای نازکی روی سطح سوسیس ایجاد کنید در هنگام سرخ شدن آنها شکل زیبایی به خود خواهند گرفت و بشقاب غذای شما را زیبا خواهنود کرد) . توجه داشته باشید که  سوسیس ها را در آخرین مرحله سرخ کنید . به این دلیل که غذای شما گرم به سر میز برسد . قارچ هایی را که قبلا خوب شسته اید و حلقه حلقه کرده اید را با آخرین سوسیس داخل تابه کمی سرخ کنید و با به عنوان تزئین روی بشقاب ها استفاده کنید.

در هنگامی که سوسیس ها در حال سرخ شدن هستند شما باید پوست سیب زمینی های آب پز را گرفته و آنها را به له کنید تا به صورت پوره در آیند در این هنگام شیر و کره (یا روغن زیتون) و پیاز داغ را به آن اضافه کنید که البته گرم بودن این سیب زمینی ها خود باعث آب شدن کره و طعم گرفتن آن نیز می شود . این مخلوط را خوب بهم بزنید تا اینکه مواد با هم کاملا مخلوط شوند در این زمان نمک و فلفل را نیز اضافه کنید بعد از آماده شدن این پوره آن را به دو بخش تقسیم کنید و در داخل بشقاب غذا خوری که قرار است غذا در آن سرو شود قرار دهید و بعد هم کمی آویشن در صورت علاقه روی آن بپاشید در این هنگام گل کلم و هویچ های آب پز شده  و قارچ را برای تزئین کنار بشقاب قرار دهید که این موضوع بستگی به سیلقه شما خواهد داشت که برای تزئین غذای خودتان چقدر وقت صرف کنید .

 بعد به میزان دلخواه از نخودفرنگی های کنسروی که قبلا آن را جوشانده اید و گرم هستند را بدون آب (آبکش شده)  به این بشقاب اضافه کنید در این فاصله حتما سوسیس های شما آماده شده و کاملا سرخ شده است در این هنگام تکه های سوسیس را به دو بخش تقسیم کنید و هر یک را با سلیقه کامل روی پوره سیب زمینی قرار دهید در این هنگام  غذای شما آماده نوش جان کردن است.

اگر زمان بندی مناسب را استفاده کرده باشید کلیه کارهای شما  در کمتر از 40 دقیقه انجام خواهد شد یعنی همان مدت پخت (آبپز شدن) سیب زمینی چون قبل از آبپز شدن آنها شما کلیه کارها انجام داده اید و به مجرد پخت آنها شروع به اماده کردن غذای خود خواهید کرد.