صندوقچه

دوشنبه هر هفته از رادیو اقتصاد موج اف ام فرکانس98 مگاهرتز با شماره تلفن 22652525 و پیامک300003637 از ساعت 05/12 تا 15/13 پاسخگوی پرسش های شما عزیزان در زمینه گردشگری خواهم بود. برای اطلاع از موضوع برنامه هر هفته و مشارکت در آن می توانید به وب سایت رادیو اقتصاد مراجعه فرمایید و با مشارکت در آن در بهبود کیفیت برنامه بنده را یاری نمایید

بازاری پرحرارت در پس پوششی شیشه‌ای
نویسنده : عماد عزتی خراسانی - ساعت ٩:٠۸ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۳/۱٠/٢٧
 

راهنمای خرید فر آشپزخانه برای آنهایی که در نحوه طبخ غذا تجدید نظر کرده‌اند

 نویسنده‌: عماد عزتی

با توجه به تغییر سبک زندگی و توسعه آپارتمان نشینی برخی از لوازم منزل مثل گازهای فردار به صورت مجزا مورد استفاده قرار می‌گیرند چون فضای کافی برای استفاده از گازهای مبله قدیمی در بسیاری از منازل که اشپزخانه‌هایشان به عنوان بخشی از سالن اصلی منزل طراحی شده؛ نیست. از این رو استفاده از اینگونه لوازم به صورت مجزا به یکی از نیازهای روزمره بسیاری از ما تبدیل شده است اما خرید و تهیه این وسیله اگرچه به ظاهر امری کاملا پیش پا افتاده است اما زیر و بم آن باعث سردرگمی برخی از خریداران شده است.

بنابراین با توجه به اینکه درباره خرید اجاق گاز مطالبی را برای شما بیان کردیم بد نیست کمی‌هم درباره خرید فرهای گازی یا الکتریکی نیز بگوییم تا اگر قصد خرید این وسیله را نیز همراه با اجاق گاز آشپزخانه دارید بدون نگرانی هردو وسیله را همزمان انتخاب کنید.

انواع مختلف فر

هرچه تنوع خوراک برای ما بسیار جذاب است بدون تردید تولیدکنندگان لوازم منزل را نیز تشویق به ساخت و طراحی انواع و اقسام ابزار موردنیاز این نوع خوراک‌ها می‌کند که فر نیز یکی از آنهاست اما این وسیله از دو منظر مورد تفکیک قرار گرفته که عبارتند از : 1) نوع نصب و 2) نوع سوخت موردنیاز.

در بخش اول بازهم متناسب با طراحی دکوراسیون آشپزخانه سازندگان اقدام به تولید انواع فر به صورت ایستاده، پرتابل (معمولی) و توکار کرده‌اند که در بخش اول فر به صورت مجزا در ابعاد استاندارد همانند اجاق گازهای قابل حمل تولید شده و در گروه دوم که از آنها به عنوان فرهای توکار یاد شده ابعادی چون 60 سانتی‌متری، 90 سانتی‌متری و 120 سانتی متری دیده می‌شود.

این درحالی است که فرهای آشپزخانه از نظر سوخت نیز به سه گروه اصلی یعنی فرهای گازی، الکتریکی و ترکیبی (کانوکشن) تقسیم بندی شده اند که با توجه به قیمت بالای الکتریسیته در ایران انواع برقی آن زیاد برای پخت و پز مقرون به صرفه نیست و از این رو نمونه‌های گازی می‌تواند گزینه مناسب‌تری برای خانواده‌ها باشد هرچند بسیاری اعتقاد دارند پخت غذا داخل فرهای گازی باعث ایجاد طعمی خاص در غذا خواهد شد.

حجم مورد نیازتان چقدر است

حجم داخلی فرها به عنوان نمادی برای تفکیک آنها با استفاده از واحد لیتر درنظر گرفته شده است بصورتی که هم اکنون تولیدکنندگان مختلف داخلی و خارجی برای ساخت فرهای خود در هر نوعی که باشد از ظرفیت‌هایی چون 25، 28، 40، 55، 65 و 70 لیتر استفاده می‌کنند از این رو شما می‌توانید متناسب با تعداد نفرات منزل یا رفت‌و آمدهای فامیل و دوستان یکی از ظرفیت‌های موجود را برای استفاده درنظر بگیری اما فراموش نکنید هرچه ظرفیت فر افزایش یابد به ابعاد و قیمت آن نیز افزوده خواهد شد.

برقی یا گازی کدام مقبول‌تر است

همانطور که عنوان شد هم اکنون انواع و اقسام محصولات موجود از یکی از روش‌های گازی، الکتریکی یا ترکیبی برای پخت غذا استفاده می‌کنند اما مهمترین سئوال در ذهن اکثر خریداران فر این است که کدام یک از روش‌های پخت مناسب‌تر است.

برای پاسخ به این سئوال کافی است به سنت پخت و پز خانواده توجه داشته باشید چون در فرهای ترکیبی یا الکتریکی معمولا دستور پخت برای مواد مختلف از پیش توسط سیستم کامپیوتری تعیین شده و شما در آن دخالتی نخواهید داشت بنابراین ممکن است پس از پایان کار پخت غذای طبخ شده با ذائقه شما همخوانی نداشته و شما از کیفیت آن رضایت نداشته باشید از این رو انتخاب گازی یا برقی امری کاملا سلیقه‌ای است که باید با استفاده از نظر آنهایی که هر دو وسیله را امتحان کرده‌اند تصمیم گیری نمایید اما فراموش نکنید فرهای گازی از نظر هزینه مقرون به‌صرفه‌تر هستند و از آنجا که سیستمی ساده برای کارکرد آنها درنظر گرفته شده و دستگاه‌های دجیتالی زیاد در نحوه کارکردن آنها دخیل نیست در نهایت هزینه نگهداری کمتری نسبت به نمونه‌های الکتریکی خواهند داشت.

 

کاتالیزورها را جدی بگیرید

نظافت داخل محفظه پخت فرهای آشپزخانه با هرنوع سوختی که طراحی شده باشند همواره یکی از دغدغه‌های کاربران است و گاهی اوقات استفاده از مواد و لوازم غیر اصولی باعث ایجاد خسارت جبران ناپذیری به سیستم پخت فرها بخصوص انواع کانوکشنی (ترکیبی) می‌شود به همین دلیل مدتی است برخی از سازندگان با استفاده از حرارت سعی در اسان کردن کار برای کاربران کرده اند.

اگر برای خرید به فروشگاه مراجعه کرده باشید یا اینکه به دنبال یافتن بهترین گزینه در دنیای مجازی گشت و گذاری داشته‌اید با کلماتی چون پیرولیک یا کاتالیزوری بسیار برخورد کرده‌اید که درواقع هردو یکی است و سازندگان با تعبیه یک کاتالیزور داخل محفظ پخت، ذرات و رسوبات غذا هنگام پخت را جذب کرده و با استفاده از حرارت بالا سعی در از بین بردن رسوبات غذایی داخل محفظه پخت دارند. بنابراین بخصوص برای فرهای توکار با روش پخت ترکیبی این نوع امکانات جزو کاملا ضروری و لازم است هرچند برای آن مجبور به پرداخت هزینه‌ بیشتری هستید. در غیر این صورت اگر از نمونه‌های معمولی خرید کرده اید برای نظافت داخل محفظه پخت حتما با استفاده از توضیحات دفترچه راهنما اقدام کنید.

نکاتی که هنگام خرید باید خوب به آنها دقت داشته باشید

  • به میزان مصرف انرژی دستگاه خوب دقت کنید.
  • خدمات پس از فروش و گارانتی را به دقت بررسی کنید.
  • نحوه عایق بندی و جنس بدنه دستگاه را درنظر داشته باشید. بخاطر داشته باشید نمونه‌های شیشه‌ای و استیل برای خانواده‌های پرجمعیت گزینه‌مناسبی نیست چون پس از مدتی لکه‌های موجود روی بدنه دردسرساز خواهد شد.
  • نوع شیشه محفظه (درب) را بررسی نمایید. برای این منظور شیشه‌ای که تحمل تنش دمایی بالاتری دارد گزینه مناسب شماست.
  • به کیفیت موتورجوجه گردان نیز دقت کنید.
  • تعداد سینی و سبدهای موجود داخل محفظه پخت و ارتفاع قابل تنظیم آنها درنظر داشته باشید.
  • هرگز خارج از ظرفیت فر از آن انتظار پخت نداشته باشید چون با اینکار به سیستم پخت خسارت وارد خواهد شد.
  • نسبت به تهویه مطبوع داخل آشپزخانه حساس باشید بخصوص در مواردی که از فرهای توکار استفاده می‌کنید.